Το NOCN Associate Member

του ALTE - Association of Language

Testers in Europe

Αγαπητοί συνεργάτες,

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος Βρετανικός Φορέας πιστοποίησης NOCN είναι πλέον Associate Member του ALTE.

Το ALTE ιδρύθηκε το 1989 από το University of Cambridge (UK) και το Universidad de Salamanca (Ισπανία), και είναι μία ένωση από πάροχους εξετάσεων γλωσσομάθειας, που συνεργάζονται προκειμένου να προωθήσουν τη δίκαιη και ακριβή αξιολόγηση της γλωσσικής ικανότητας σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο.

Το πρωτοποριακό έργο του ALTE, για τον καθορισμό κοινών επιπέδων γλωσσικής επάρκειας σε διαφορετικές γλώσσες, συνέβαλε σημαντικά στη μετέπειτα ανάπτυξη του CEFR, του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις γλώσσες.

Το NOCN στηρίζει και προωθεί την αξία της γνώσης και πιστοποίησης της Αγγλικής γλώσσας παγκοσμίως μέσα από τις πιστοποιήσεις NOCN ESOL International, διεξάγοντας εξετάσεις γλωσσομάθειας στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ευρώπη, στην Αφρική, στην Ασία, στην Ινδία και όχι μόνο.

Οι κορυφαίες πιστοποιήσεις NOCN ESOL International είναι εγκεκριμένες από το Ofqual και καλύπτουν όλα τα επίπεδα του CEFR. Εξετάζουν και τις 4 δεξιότητες και απευθύνονται σε όσους επιθυμούν να πιστοποιήσουν τις γνώσεις τους στην Αγγλική γλώσσα, αποκτώντας ένα αξιόπιστο πιστοποιητικό διεθνούς κύρους.

Τα μέλη του ALTE συναντώνται τρεις φορές το χρόνο σε διαφορετικές τοποθεσίες σε όλη την Ευρώπη και συζητούν θέματα γλωσσικής αξιολόγησης, με σκοπό να συμβάλλουν στην προώθηση των βέλτιστων πρακτικών στη γλωσσική αξιολόγηση.